GUIDET EFTERÅRSTUR TIL BORDEAUX

Oplev den franske perle med anbefalinger fra Brasserie Bordeaux – din guide til byens bedste oplevelser i efterårsmånederne.

EFTERÅRSGUIDE - TUREN GÅR TIL BORDEAUX

Når efteråret gør sit indtog i Bordeaux, forvandles byen til et charmerende og stemningsfuldt rejsemål, hvor farverige træer og kølige briser skaber den perfekte baggrund for en mindeværdig tur. Bordeaux er en skattekiste af oplevelser, især når det kommer til mad, vin og kultur. Her er en guide til, hvad du ikke må gå glip af, når du besøger Bordeaux i efterårsmånederne.

EN GASTRONOMISK REJSE GENNEM BORDEAUX

Petit déjeuner

En typisk fransk morgenmad, “petit déjeuner”, er en enkel fornøjelse. Den består af en sprød croissant eller pain au chocolat, ledsaget af en frisk baguette med smør og syltetøj. En aromatisk café au lait eller espresso fuldender måltidet, ofte sammen med et glas friskpresset juice eller yoghurt.
 
Elegant, let og uformelt – præcis som franskmændene foretrækker det.

Morgenmad i Bordeaux: vores favorit

Le Boulanger de l’Hôtel de Ville Jocteur

Adresse | 76 Rue des Trois-Conils, 33000, Bordeaux 

Et autentisk fransk bageri i hjertet af Bordeaux, kendt for sine sprøde croissanter og friskbagte baguetter. Perfekt til en morgenmad eller kaffepause tæt på byens rådhus, hvor du kan nyde kvalitetsbagværk i hyggelige omgivelser. 

Déjeuner

En typisk fransk frokost er let og elegant.
 
En sprød salat eller suppe indleder ofte måltidet, efterfulgt af en omelet, croque-monsieur eller grillet kylling med friske grøntsager. Serveret med en skive baguette og afsluttet med en espresso, er frokosten en simpel, men raffineret oplevelse.

Frokost i Bordeaux: vores favorit

La Bonne Table

Adresse | 30 Route de Bergerac 33750 Camarsac

La Bonne Table i Camarsac, kun 30 minutter fra Bordeaux centrum, er et ideelt frokoststed i vinlandet. Restauranten serverer friske, lokale retter fra det franske køkken i en rustik atmosfære. Med udsigt over både vinmarker og det smukke Château de Camarsac, kan du nyde velsmagende mad og støtte lokale producenter, alt sammen i naturskønne omgivelser.

Dîner

Aftensmad for franskmænd er typisk et hyggeligt og langsomt måltid, ofte bestående af flere retter.
 
Det starter med en let forret som en suppe eller salat, efterfulgt af en hovedret, som kan være grillet kød, fisk eller en klassisk ret som boeuf bourguignon. Måltidet afsluttes ofte med en osteanretning eller dessert,

Aftensmad i Bordeaux: vores favorit

Bistrot Mauric

Adresse | 1 Quai de Bacalan, 33300 Bordeaux

Bistrot Maurice er et oplagt valg for elskere af autentisk fransk mad og gode vine. Prøv deres signaturret confit de canard, og udforsk et nøje kurateret vinkort med lokale Bordeaux-vine. I hyggelige omgivelser tilbyder restauranten en smagfuld oplevelse med fokus på kvalitet og sæsonens bedste råvarer.

DE BEDSTE TIPS FRA EJERNE AF BORDEAUX

Morten og Louise Bang åbnede Brasserie Bordeaux på grund af deres store kærlighed til det franske køkken, som de forelskede sig i på rejser til Bordeaux. De valgte navnet “Bordeaux” for at hylde byens rige madkultur og vintradition.

Deres mission er at bringe en bid af det autentiske Frankrig til Odense med fokus på klassiske retter og gode råvarer. Her deler de deres egne favoritsteder fra Bordeaux, der har inspireret dem i deres rejse som restaurantejere.

Loppemarkedet i Saint Michel
Dette marked er et sandt skatkammer af antikviteter og vintagefund. Her kan du også møde lokale kunstnere og guldsmede, der udstiller deres unikke håndværk. Louise beskriver det som “en vidunderlig blanding af historie og moderne kreativitet.”

Rue Notre Dame
“Verdens bedste shopping,” som Louise siger. Gaden er fyldt med nichebutikker, pop-up shops, og kaffebarer, hvor passionerede baristaer skaber den perfekte kaffe. En oase af fransk charme, helt uden stress.

Place du Parlement
En hyggelig plads med masser af charme og skønne restauranter. Perfekt til at nyde en god frokost og suge byens atmosfære til sig.

Cathédrale Saint-André de Bordeaux
Denne imponerende gotiske katedral er en af Bordeaux’ vigtigste historiske bygninger og har været på UNESCO’s verdensarvsliste siden 1998. Med sine høje tårne og smukke glasmalerier er katedralen et arkitektonisk mesterværk, der tiltrækker besøgende fra hele verden.

Går turen kun til Bordeaux i Nørregade for nu? Hos os er du altid velkommen!